Rýžová miska s omeletou a houbami

Ingredience


Cibulka jarní 60 g
Cukr krupice 30 g
Hrachové lusky 250 g
Máslo čerstvé 15 g
Mrkev kořen 250 g
Omáčka sójová 70 ml
Rýže dušená 600 g
Shiitake houby 120 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 4 ks
Víno rýžové čínské 60 ml
Víno rýžové japonské - Mirin 50 ml
Voda pitná 350 ml
Žampiony čerstvé 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby shiitake očistíme, odkrojíme tvrdé nohy, kloboučky rozpůlíme, žampiony nakrájíme na slabé plátky, hrachové lusky omyjeme, mrkev nakrájíme na malé hranolky, jarní cibulku na nudličky.
  2. Do hrnce nalijeme vodu, mirin, sojovou omáčku, přidáme sůl, cukr a přivedeme k varu. Přisypeme shiitake houby, mrkev a povaříme 10 minut. Houby s mrkví vyjmeme, do vývaru přidáme žampiony s cibulkou a povaříme asi 2 minuty. Žampiony s cibulkou vyjmeme, do vývaru vložíme lusky a povaříme asi 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. V misce rozkvedláme vejce, přidáme špetku soli, 15 ml sojové omáčky, rýžové víno, promícháme a nalijeme do pánve s rozehřátým máslem. Usmažíme omeletu, kterou nakrájíme na slabé proužky.
  3. Do misek rozdělíme dušenou rýži, poklademe proužky omelety, doplníme houbami, zeleninou a podáváme.