Rýžová miska s omeletou a houbami
Ingredience
Cibulka jarní |
60 g |
Cukr krupice |
30 g |
Hrachové lusky |
250 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Omáčka sójová |
70 ml |
Rýže dušená |
600 g |
Shiitake houby |
120 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno rýžové čínské |
60 ml |
Víno rýžové japonské - Mirin |
50 ml |
Voda pitná |
350 ml |
Žampiony čerstvé |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby shiitake očistíme, odkrojíme tvrdé nohy, kloboučky rozpůlíme, žampiony nakrájíme na slabé plátky, hrachové lusky omyjeme, mrkev nakrájíme na malé hranolky, jarní cibulku na nudličky.
- Do hrnce nalijeme vodu, mirin, sojovou omáčku, přidáme sůl, cukr a přivedeme k varu. Přisypeme shiitake houby, mrkev a povaříme 10 minut. Houby s mrkví vyjmeme, do vývaru přidáme žampiony s cibulkou a povaříme asi 2 minuty. Žampiony s cibulkou vyjmeme, do vývaru vložíme lusky a povaříme asi 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. V misce rozkvedláme vejce, přidáme špetku soli, 15 ml sojové omáčky, rýžové víno, promícháme a nalijeme do pánve s rozehřátým máslem. Usmažíme omeletu, kterou nakrájíme na slabé proužky.
- Do misek rozdělíme dušenou rýži, poklademe proužky omelety, doplníme houbami, zeleninou a podáváme.