Jamajské kuře v kokosu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Džus mangový 2 polévková lžíce
Kokos strouhaný 200 g
Kuře 1.4 kg
Limetka 3 ks
Mango 1 ks
Mouka pšeničná hladká 7 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 250 ml
Pepř bílý mletý 0.5 kávová lžička
Rum 100 ml
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme marinádu. Oloupaný česnek utřeme s polovinou lžičky soli a v míse ho promícháme se šťávou z 1 limetky, mangovým nebo broskvovým džusem a tmavým jamajským rumem.
  2. Větší kuře očistíme, rozpůlíme, odsekneme páteř, vykostíme a dále rozdělíme na 8 porcí, které mírně naklepeme. Porce vložíme do marinády, promícháme, aby se marináda dostala všude k masu, a na hodinu uložíme do chladničky. V době marinování maso dvakrát obrátíme.
  3. V jedné mělké misce smícháme 4 lžíce hladké mouky se lžičkou soli a bílým pepřem, ve druhé smícháme 3 lžíce mouky se strouhaným kokosem a ve třetí misce ušleháme 2 vejce se 2 lžícemi arašídového oleje.
  4. Ve velké pánvi rozehřejeme zbytek oleje. Porce kuřete vyndáme z marinády, obalíme v osolené mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v mouce s kokosem. Smažíme na středním plameni dozlatova asi 8 minut, aby se maso propeklo. Nesmíme smažit zprudka, kokos by rychle zhnědl a připálil by se. Osmažené porce uložíme na pečicím papíře do zahřáté trouby, aby zůstaly teplé.
  5. Mango oloupeme a se zbývajícími limetkami nakrájíme na tenké plátky. Na každý jídelní talíř položíme 2 řízky, obložíme ovocem a podáváme.