Mexické kuřecí enchiladas s fazolemi
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
300 g |
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
700 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Salát ledový |
0.5 ks |
Salsa rajčatová |
230 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr kozí |
200 g |
Tortilla |
8 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a promícháme se solí, pepřem a mletým kmínem. Červenou cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, omytý ledový salát nakrájíme na proužky a nasekáme petrželku.
- Konzervované červené fazole přecedíme a dáme do hrnku. Přidáme rajčatovou salsu, společně prohřejeme, zakryjeme poklicí a uložíme do tepla.
- Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem ohřejeme tortily 15 vteřin na každé straně a pak je zabalíme do čisté utěrky, aby zůstaly teplé. V pánvi pak rozehřejeme olej a na něm zprudka 4-5 minut opékáme kuřecí proužky do zlatohněda.
- Tortily rozložíme na vále a potřeme fazolovou směsí, na kterou položíme proužky kuřete a salát. Potom je srolujeme a rozdělíme na nahřáté talíře
- Podáváme posypané rozdrobeným kozím sýrem, cibulí a petrželkou.