Mexické kuřecí enchiladas s fazolemi

Ingredience


Cibule 1 ks
Fazole červené sterilované 300 g
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Kuřecí prsa 700 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Salát ledový 0.5 ks
Salsa rajčatová 230 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr kozí 200 g
Tortilla 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a promícháme se solí, pepřem a mletým kmínem. Červenou cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, omytý ledový salát nakrájíme na proužky a nasekáme petrželku.
  2. Konzervované červené fazole přecedíme a dáme do hrnku. Přidáme rajčatovou salsu, společně prohřejeme, zakryjeme poklicí a uložíme do tepla.
  3. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem ohřejeme tortily 15 vteřin na každé straně a pak je zabalíme do čisté utěrky, aby zůstaly teplé. V pánvi pak rozehřejeme olej a na něm zprudka 4-5 minut opékáme kuřecí proužky do zlatohněda.
  4. Tortily rozložíme na vále a potřeme fazolovou směsí, na kterou položíme proužky kuřete a salát. Potom je srolujeme a rozdělíme na nahřáté talíře
  5. Podáváme posypané rozdrobeným kozím sýrem, cibulí a petrželkou.