Jehněčí nudličky s mandlemi
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Jehněčí kýta |
400 g |
Kapie |
1 ks |
Mandle |
60 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Sójové výhonky |
120 g |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
120 ml |
Sójová omáčka |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
50 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Maso z jehněčí kýty očistíme, okrájíme všechen tuk a nakrájíme na tenké plátky, které rozkrájíme na nudličky, posypeme Solamylem, osolíme a promícháme. Česnek rozdrtíme, spařené mandle oloupeme, nakrájíme na nudličky a nasucho opražíme dozlatova. Kapii očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
- Na zálivku promícháme všechny suroviny a lehce zahřejeme.
- V pánvi rychle osmažíme sójové výhonky s paprikou, vyjmeme děrovanou sběračkou, necháme okapat a odložíme. Do pánve dáme smažit maso ze všech stran, přidáme česnek, zarestujeme a přilijeme připravenou omáčkou a za stálého míchání povaříme. Na závěr ke směsi přidáme klíčky s paprikou, mandle a zahřejeme.