Jehněčí nudličky s mandlemi

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Jehněčí kýta 400 g
Kapie 1 ks
Mandle 60 g
Olej rostlinný 60 ml
Sójové výhonky 120 g
Solamyl 2 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Chilli koření mleté 0.25 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 120 ml
Sójová omáčka 1 polévková lžíce
Víno červené 50 ml
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z jehněčí kýty očistíme, okrájíme všechen tuk a nakrájíme na tenké plátky, které rozkrájíme na nudličky, posypeme Solamylem, osolíme a promícháme. Česnek rozdrtíme, spařené mandle oloupeme, nakrájíme na nudličky a nasucho opražíme dozlatova. Kapii očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
  2. Na zálivku promícháme všechny suroviny a lehce zahřejeme.
  3. V pánvi rychle osmažíme sójové výhonky s paprikou, vyjmeme děrovanou sběračkou, necháme okapat a odložíme. Do pánve dáme smažit maso ze všech stran, přidáme česnek, zarestujeme a přilijeme připravenou omáčkou a za stálého míchání povaříme. Na závěr ke směsi přidáme klíčky s paprikou, mandle a zahřejeme.