Alpský kuřecí řízek se sýrem

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Citrony 1 ks
Kuřecí prsa 700 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 150 ml
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Gruyére 230 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čtyři kuřecí prsní řízky podélně rozkrojíme, každý na dva plátky, poté lehce naklepeme. Na čtyři plátky masa položíme po plátku sýra, přikryjeme druhou polovinou masa, spíchneme párátky, uložíme do misky a přikryjeme.
  2. Do nádobek na obalování připravíme strouhanku, mouku a vejce. Strouhanku smícháme se solí a pepřem, vejce vidličkou rozšleháme se 2 lžícemi vody.
  3. Plněná prsíčka obalíme v mouce, potom namočíme ve vejci a nakonec obalíme ve strouhance. V hluboké pánvi zahřejeme olej na vyšší teplotu.
  4. V oleji poté do zlatohněda smažíme řízky 4 minuty po každé straně, vyjmeme je z pánve a dáme na papírový ubrousek okapat. Mezitím rozehřejeme máslo, citron pokrájíme na půlkolečka a nasekáme pažitku.
  5. Řízky obložíme citronem, podáváme je s vařenými bramborami omaštěnými máslem a posypanými pažitkou.