Aucklandské nadívané kuře

Ingredience


Cuketa 2 ks
Kuře 1000 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 3 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Rohlíky bílé 1 ks
Slanina vepřová 150 g
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
Zeleninový vývar 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme nádivku. Do hrnce dáme vařit 1,5 litru osolené vody. Oloupanou mrkev i omyté menší cukety rozkrájíme na malé kostky. Když voda začne vřít, vsypeme nakrájenou mrkev, po třech minutách cuketu. Společně ještě vaříme 3 minuty, poté zeleninu scedíme. Na kostičky nakrájíme slaninu a rozšleháme vejce.
  2. Do mléka namočíme rohlík pokrájený na plátky, k němu přidáme zeleninu se slaninou, šlehané vejce, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme čtvrt hodiny odpočinout.
  3. Mezitím troubu zapneme na 180°C. Středně velké kuře omyjeme a osušíme. Poté ho osolíme, opepříme, naplníme připravenou nádivkou a vložíme na pekáč. Přelijeme olejem, podlijeme horkým zeleninovým vývarem a dáme do předehřáté trouby.
  4. Pečeme 1½ - 1¾ hodiny, při pečení poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby přilijeme ještě horký vývar.
  5. Upečené kuře i nádivku rozdělíme na 4 porce a upravíme na talíře. Podáváme přelité vypečenou šťávou a posypané sekanou petrželkou.