Řecké kuřecí paličky
Ingredience
Bílá cibulka |
400 g |
Bobkový list |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Kuřecí stehna |
750 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oregano |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
500 g |
Rajčatový protlak |
3 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno červené |
3 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
150 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé cibulky zalijeme vařící vodou a oloupeme, vyzrálá rajčata na špičce lehce nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Rozsekáme čerstvé oregano a nastrouháme kůru z jednoho citronu, ostrouhaný citron nakrájíme na čtvrtky.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme do něj 8 očištěných, hodně osolených a opepřených kuřecích paliček, které osmahneme ze všech stran do zlatohněda. Poté do pánve přidáme oloupané cibulky a necháme je za stálého míchání zesklovatět. Nakonec vmícháme pokrájená rajčata.
- Do misky nalijeme horký drůbeží vývar, do něj vsypeme citronovou kůru a oregano, přidáme bobkový list, mletou skořici s rajčatovým protlakem, přilijeme víno, osolíme, opepříme, promícháme a směs vlijeme do pánve. Společně vše zvolna vaříme 20 minut.
- Povařenou směs přendáme do zapékací mísy, odkryté pečeme 30 minut, rozdělíme na talíře a ozdobíme čtvrtkami citronu.