Roštěnky z Vídně

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Hořčice 6 polévková lžíce
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 250 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Vývar z hovězích kostí 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájené roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, polijeme olejem a necháme čtyři hodiny odležet. Poté roštěnky osolíme, opepříme, naskládáme na rozpálenou pánev a po obou stranách opečeme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme na kolečka rozkrájený neoloupaný citron. Vše ještě chvilku dusíme do měkka.
  2. V jiné pánvi na rozpáleném másle do zlatova osmažíme na kolečka pokrájenou cibuli. Poté vložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Zamícháme, cibuli odstavíme.
  3. Měkké roštěnky klademe na jednotlivé talíře, přidáme osmaženou cibuli s česnekem, vedle položíme lžící hořčice a okapaný hrášek. Porce přelijeme výpekem, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.