Kořeněné ankarské kuře zapečené s rajčaty
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
400 g |
Kuřecí stehna |
400 g |
Mrkev kořen |
3 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
6 ks |
Rozmarýn |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Tymián |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
150 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata lehce nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, nasekáme rozmarýn s tymiánem, dále oloupeme cibuli, česnek i mrkev. Cibule rozčtvrtíme, česnek s mrkví rozkrájíme na plátky. Čtyři kuřecí stehna a 4 prsa omyjeme, osušíme, poté je osolíme, okořeníme pepřem.
- Ve velikém kastrolu rozehřejeme na střední teplotu olivový olej a na něm do hněda opečeme z obou stran kuřecí porce. K opečenému kuřeti přidáme cibuli i česnek s mrkví a zvolna osmažíme. Nakonec přidáme nasekané bylinky, přilijeme drůbeží vývar s citronovou šťávou a zvolna společně 10 minut povaříme.
- Směs potom přendáme do velkého pekáče, který vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C. Odkryté zapékáme půl hodiny.
- Na každý talíř položíme jeden kousek prsou a jeden kousek stehna, obložíme pečenou zeleninou, přelijeme šťávou.