Roštěnky s hořčicovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Feferony 1 ks
Hořčice polotučná 3 polévková lžíce
Hovězí roštěnka vys. peč. 600 g
Jogurt bílý 100 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 20 g
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso rozkrájíme na plátky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle z obou stran opečeme. Maso z pánve vybereme, do sádla vložíme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Naskládáme na ni zpátky roštěnky, zalijeme vývarem, vložíme nasekanou feferonku. Pod pokličkou dusíme do měkka.
  2. Měkké maso vyndáme, poklademe na jednotlivé talíře. Zbylou šťávu vydusíme na tuk, přidáme hořčici, přilijeme jogurt, vše dobře promícháme a prohřejeme. Připravenou omáčkou přelijeme porce roštěnek na talíři. Nakonec přidáme vhodnou přílohu, posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou a jídlo podáváme.