Roštěnky s hořčicovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Feferony |
1 ks |
Hořčice polotučná |
3 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
600 g |
Jogurt bílý |
100 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
20 g |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné a omyté maso rozkrájíme na plátky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle z obou stran opečeme. Maso z pánve vybereme, do sádla vložíme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Naskládáme na ni zpátky roštěnky, zalijeme vývarem, vložíme nasekanou feferonku. Pod pokličkou dusíme do měkka.
- Měkké maso vyndáme, poklademe na jednotlivé talíře. Zbylou šťávu vydusíme na tuk, přidáme hořčici, přilijeme jogurt, vše dobře promícháme a prohřejeme. Připravenou omáčkou přelijeme porce roštěnek na talíři. Nakonec přidáme vhodnou přílohu, posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou a jídlo podáváme.