Jamajská marinovaná křidélka

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Hřebíček mletý 0.25 kávová lžička
Kardamom 0.25 kávová lžička
Kuřecí křídla 800 g
Limetka 3 ks
Muškátový květ 0.25 kávová lžička
Nové koření celé 0.25 kávová lžička
Olej olivový 5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Skořice celá 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor 30 g
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a na jemno posekáme zázvor i česnek, nahrubo chilli papričky zbavené semínek a vymačkáme šťávu ze 2 limetek. Vše dáme do mixeru, přilijeme olivový olej s portským vínem, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme a 30 vteřin mixujeme. Poté přidáme směs koření (hřebíček mletý, muškátový květ, nové koření celé, zázvor mletý, kardamom, kousek celé skořice) a marinádu ještě krátce rozmixujeme.
  2. Omytá a osušená kuřecí křidélka dáme do porcelánové mísy, zalijeme marinádou. Mísu přikryjeme, křidélka necháme dvě hodiny marinovat.
  3. Troubu předehřejeme na 220 °C, křidélka vyjmeme z marinády a rozložíme na plech s pečicím papírem. Plech uložíme do trouby a pečeme asi 20 minut do zlatohněda, až budou křupavá. Zatím co se křidélka pečou, rozkrájíme limetku na půlměsíčky.
  4. Horká upečená křidélka podáváme obložená plátky limetky.