Jamajská marinovaná křidélka
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Hřebíček mletý |
0.25 kávová lžička |
Kardamom |
0.25 kávová lžička |
Kuřecí křídla |
800 g |
Limetka |
3 ks |
Muškátový květ |
0.25 kávová lžička |
Nové koření celé |
0.25 kávová lžička |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor |
30 g |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme a na jemno posekáme zázvor i česnek, nahrubo chilli papričky zbavené semínek a vymačkáme šťávu ze 2 limetek. Vše dáme do mixeru, přilijeme olivový olej s portským vínem, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme a 30 vteřin mixujeme. Poté přidáme směs koření (hřebíček mletý, muškátový květ, nové koření celé, zázvor mletý, kardamom, kousek celé skořice) a marinádu ještě krátce rozmixujeme.
- Omytá a osušená kuřecí křidélka dáme do porcelánové mísy, zalijeme marinádou. Mísu přikryjeme, křidélka necháme dvě hodiny marinovat.
- Troubu předehřejeme na 220 °C, křidélka vyjmeme z marinády a rozložíme na plech s pečicím papírem. Plech uložíme do trouby a pečeme asi 20 minut do zlatohněda, až budou křupavá. Zatím co se křidélka pečou, rozkrájíme limetku na půlměsíčky.
- Horká upečená křidélka podáváme obložená plátky limetky.