Piemontská krůtí roláda se špenátem

Ingredience


Bageta 200 g
Bazalka 2 polévková lžíce
Krůtí prsa 700 g
Mascarpone 150 g
Muškátový květ 0.5 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Špenát 300 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z krůtích prsou vytvoříme plátek, který rozklepeme na stejnoměrnou sílu. Listový špenát omyjeme, nahrubo posekáme a vložíme do kastrolku. Přidáme trochu soli, lžíci oleje, zakryjeme a zvolna podusíme. Když špenát zvláční, přidáme muškátový květ a mletý pepř. Vejce rozšleháme, vmícháme strouhaný Parmezán, osolíme, opepříme a ze směsi na pánvi s rozehřátou lžící oleje zvolna upečeme omeletu.
  2. Hotovou omeletu položíme na plát masa, na ni pak navrstvíme dušený špenát, ze kterého jsme vymačkali vodu. Pevně roládu svineme a ovážeme potravinářským provázkem. V pekáčku na plotně rozehřejeme zbytek oleje, roládu na něm ze všech stran opečeme. Poté ji podlijeme bílým vínem, pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, aby maso bylo dobře propečené.
  3. Upečenou roládu vyndáme na talíř a přikryjeme alobalem. Do výpeku na pekáči přidáme sýr Mascarpone s nasekanou bazalkou. Omáčku dobře promícháme.
  4. Roládu rozkrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bagetou nakrájenou na plátky.