Sýrový nákyp se žampiony

Ingredience


Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 300 ml
Pažitka 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 5 g
Sýr Ementál (Primátor) 90 g
Vejce slepičí 4 ks
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vlijeme mléko, přidáme vejce a rozšleháme metlou. Osolíme, opepříme, vmícháme strouhaný sýr a plátky žampionů. Čtyři malé zapékací misky vymažeme máslem, vlijeme do nich sýrovou směs, misky postavíme do hlubšího plechu s troškou vody, plech vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut, až vejce ztuhnou.
  2. Upravíme na talířky, posypeme pažitkou a podáváme.