Sýrový nákyp se žampiony
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Pažitka |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
90 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy vlijeme mléko, přidáme vejce a rozšleháme metlou. Osolíme, opepříme, vmícháme strouhaný sýr a plátky žampionů. Čtyři malé zapékací misky vymažeme máslem, vlijeme do nich sýrovou směs, misky postavíme do hlubšího plechu s troškou vody, plech vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut, až vejce ztuhnou.
- Upravíme na talířky, posypeme pažitkou a podáváme.