Fazolové lusky dušené pikantní

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Fazolové lusky 800 g
Feferony 50 g
Olej slunečnicový 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 8 g
Voda pitná 900 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolové lusky zbavíme dřevnatých vláken, oloupaný česnek prolisujeme, feferonky rozřízneme, vyškrábneme semínka a nakrájíme na tenké nudličky, petrželku posekáme najemno.
  2. Fazolky vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme feferonky, česnek, petrželku a orestujeme. Fazolkám odkrojíme špičky obou konců, lusky překrojíme šikmo napůl, přidáme do pánve, osolíme, opepříme a dusíme doměka.