Fazolové lusky dušené pikantní
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Fazolové lusky |
800 g |
Feferony |
50 g |
Olej slunečnicový |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
900 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazolové lusky zbavíme dřevnatých vláken, oloupaný česnek prolisujeme, feferonky rozřízneme, vyškrábneme semínka a nakrájíme na tenké nudličky, petrželku posekáme najemno.
- Fazolky vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme feferonky, česnek, petrželku a orestujeme. Fazolkám odkrojíme špičky obou konců, lusky překrojíme šikmo napůl, přidáme do pánve, osolíme, opepříme a dusíme doměka.