Vařený květák se sardelovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 10 ml
Květák 800 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 200 ml
Olej slunečnicový 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 40 g
Sardelové řezy 200 g
Sůl 6 g
Voda pitná 900 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák rozřežeme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a vaříme doměkka. Scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Sardelky namočíme do mléka, necháme chvíli máčet, opláchneme a vykostíme pinzetou.
  2. V pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme máslo, sardelky, posekanou petrželku a krátce podusíme. Sardelky rozmělníme vidličkou, opepříme, ještě pár minut podusíme, přelijeme květák na talířích a podáváme.