Vařený květák se sardelovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
10 ml |
Květák |
800 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Olej slunečnicový |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sardelové řezy |
200 g |
Sůl |
6 g |
Voda pitná |
900 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák rozřežeme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a vaříme doměkka. Scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Sardelky namočíme do mléka, necháme chvíli máčet, opláchneme a vykostíme pinzetou.
- V pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme máslo, sardelky, posekanou petrželku a krátce podusíme. Sardelky rozmělníme vidličkou, opepříme, ještě pár minut podusíme, přelijeme květák na talířích a podáváme.