Rajčatový koláč se slaninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
250 g |
Cuketa |
150 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej slunečnicový |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel - nať |
40 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1000 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
30 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, promícháme, přidáme měkké máslo, vodu, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odležet.
- Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku a lístky tymiánu posekáme najemno, cukety nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a částečně rozškvaříme. Slaninu vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přidáme rajčata, petrželku s tymiánem, cuketu, sůl, pepř a dusíme do zhoustnutí. Z těsta vyválíme plát, propícháme vidličkou, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 5 minut. Poklademe rajčatovou náplní z pánve, posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 25 minut.