Rajčatový koláč se slaninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 250 g
Cuketa 150 g
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej slunečnicový 15 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel - nať 40 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 1000 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 8 g
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Tymián čerstvý 20 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, promícháme, přidáme měkké máslo, vodu, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odležet.
  2. Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku a lístky tymiánu posekáme najemno, cukety nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a částečně rozškvaříme. Slaninu vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přidáme rajčata, petrželku s tymiánem, cuketu, sůl, pepř a dusíme do zhoustnutí. Z těsta vyválíme plát, propícháme vidličkou, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 5 minut. Poklademe rajčatovou náplní z pánve, posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 25 minut.