Zelenina dušená s vepřovou kýtou
Ingredience
Cibule |
300 g |
Cuketa |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Masox |
1 ks |
Olej slunečnicový |
25 g |
Paprika červená |
200 g |
Paprika zelená |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
60 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřová kýta |
200 g |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso z vepřové kýty nakrájíme na kostičky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, cukety nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme najemno.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, osmahneme, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a dusíme téměř doměkka. Přidáme rajčata, papriky, cuketu a dusíme, dokud se tekutina téměř nevydusí. V jiné pánvi na másle usmažíme míchaná vejce.
- Zeleninu s masem upravíme na talíře, ozdobíme míchanými vejci, posypeme petrželkou a podáváme.