Zelenina dušená s vepřovou kýtou

Ingredience


Cibule 300 g
Cuketa 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Masox 1 ks
Olej slunečnicový 25 g
Paprika červená 200 g
Paprika zelená 200 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 60 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 250 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 4 ks
Vepřová kýta 200 g
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z vepřové kýty nakrájíme na kostičky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, cukety nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, osmahneme, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a dusíme téměř doměkka. Přidáme rajčata, papriky, cuketu a dusíme, dokud se tekutina téměř nevydusí. V jiné pánvi na másle usmažíme míchaná vejce.
  3. Zeleninu s masem upravíme na talíře, ozdobíme míchanými vejci, posypeme petrželkou a podáváme.