Snídaňové muffiny

Ingredience


Cornflakes 80 g
Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřící prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 180 g
Ořechy lískové 20 g
Ořechy vlašské 40 g
Ovesné vločky 30 g
Podmáslí 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Cukr krupice 80 g
Pomerančová šťáva 2.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formičky na 12 kusů muffiny vyložíme papírovými košíčky.
  2. Kukuřičné cornflakes dáme do igelitového sáčku a válečkem lupínky rozválíme nadrobno a dáme je do mísy. Přidáme k nim pomleté ořechy, výběrové ovesné vločky, polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Vše dobře promícháme. V druhé míse si vyšleháme změklé máslo se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté přišleháme husté podmáslí a směs přilijeme k sypké směsi a těsto dobře promícháme, až se ingredience dobře spojí. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, které nakonec zlehka zapracujeme do těsta.
  3. Formičky s košíčky naplníme do výšky 2/3 a dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme vychladnout.
  4. Mezi tím, než se muffiny upečou, připravíme si pomerančovou polevu: do misky prosejeme moučkový cukr, přidáme přecezenou pomerančovou šťávu a polevu vymícháme dohladka. Vychladlé muffiny postříkáme polevou ozdobně tak, že vytvoříme na povrchu muffiny mřížku. Necháme polevu zatuhnout a servírujeme je teplé i vychladlé.