Fazolkový salát se zeleninou

Ingredience


Cibule 120 g
Fazolové lusky zelené 250 g
Kapie 160 g
Ocet vinný 60 ml
Olej olivový extra panenský 40 g
Olivy černé 80 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel - nať 60 g
Rajčata 160 g
Sůl 6 g
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolové lusky očistíme, odkrojíme dřevnatá vlákna, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a fazolky šikmo překrojíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na osminky, kapie zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, olivy vypeckujeme, nasekáme na tenké nudličky, petrželku posekáme najemno, cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
  2. Do salátové mísy vložíme fazolky, přidáme kapie, cibuli a promícháme. Smícháme olej s octem, solí, pepřem a zalijeme salát v míse. Zasypeme petrželkou, obložíme rajčaty, posypeme olivami a podáváme.