Fazolkový salát se zeleninou
Ingredience
Cibule |
120 g |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Kapie |
160 g |
Ocet vinný |
60 ml |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Olivy černé |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel - nať |
60 g |
Rajčata |
160 g |
Sůl |
6 g |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazolové lusky očistíme, odkrojíme dřevnatá vlákna, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a fazolky šikmo překrojíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na osminky, kapie zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, olivy vypeckujeme, nasekáme na tenké nudličky, petrželku posekáme najemno, cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
- Do salátové mísy vložíme fazolky, přidáme kapie, cibuli a promícháme. Smícháme olej s octem, solí, pepřem a zalijeme salát v míse. Zasypeme petrželkou, obložíme rajčaty, posypeme olivami a podáváme.