Špagety Puttanesca
Ingredience
Ančovičky konzervované |
3 ks |
Chilli paprička |
1 špetka |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
850 g |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím na rozpáleném oleji orestujeme prolisovaný česnek s nakrájenou petrželkou a rozdrcenou chilli papričkou. Poté přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 5min povaříme.
- Vmícháme kapary, nakrájené ančovičky, olivy a vaříme ještě dalších 5min. Ochutíme solí a pepřem.
- Omáčku v hrnci promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.