Špagety Puttanesca

Špagety Puttanesca - obrázek

Ingredience


Ančovičky konzervované 3 ks
Chilli paprička 1 špetka
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 850 g
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím na rozpáleném oleji orestujeme prolisovaný česnek s nakrájenou petrželkou a rozdrcenou chilli papričkou. Poté přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 5min povaříme.
  3. Vmícháme kapary, nakrájené ančovičky, olivy a vaříme ještě dalších 5min. Ochutíme solí a pepřem.
  4. Omáčku v hrnci promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.