Hlávkový salát s rybami a zeleninou
Ingredience
Cibule |
120 g |
Ocet vinný |
40 ml |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Olivy černé |
80 g |
Rajčata |
200 g |
Ředkvička |
100 g |
Salát hlávkový |
600 g |
Sardinky v oleji |
150 g |
Sůl |
6 g |
Tuňák ve vlastní šťávě |
120 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlávkový salát omyjeme, otřepeme, natrháme na menší kousky a vsypeme do salátové mísy. Rajčata nakrájíme na osminky, ředkvičky na kolečka, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, olivy vypeckujeme a posekáme na tenké nudličky. Do mísy přisypeme ředkvičky, cibuli, posypeme olivami, zalijeme olejem, octem, osolíme a promícháme.
- Sardinky a tuňáka vyklopíme z konzervy, vidličkou trochu rozmělníme a jednotlivé porce salátu rybami obložíme. Ozdobíme osminkami rajčat a podáváme.