Hlávkový salát s rybami a zeleninou

Ingredience


Cibule 120 g
Ocet vinný 40 ml
Olej olivový extra panenský 40 g
Olivy černé 80 g
Rajčata 200 g
Ředkvička 100 g
Salát hlávkový 600 g
Sardinky v oleji 150 g
Sůl 6 g
Tuňák ve vlastní šťávě 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávkový salát omyjeme, otřepeme, natrháme na menší kousky a vsypeme do salátové mísy. Rajčata nakrájíme na osminky, ředkvičky na kolečka, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, olivy vypeckujeme a posekáme na tenké nudličky. Do mísy přisypeme ředkvičky, cibuli, posypeme olivami, zalijeme olejem, octem, osolíme a promícháme.
  2. Sardinky a tuňáka vyklopíme z konzervy, vidličkou trochu rozmělníme a jednotlivé porce salátu rybami obložíme. Ozdobíme osminkami rajčat a podáváme.