Špagety s hráškem a jarními cibulkami

Ingredience


Anglická slanina 4 plátek
Cibulka jarní 2 ks
Hrášek 155 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 5 l
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím nakrájíme slaninu a očistíme cibulky. Necháme jim kousek zelené natě.
  3. Poté je společně se slaninou orestujeme na rozpáleném oleji cca 4min dozlatova. Zaprášíme moukou a ještě krátce na ohni promícháme. Přilijeme vývar a víno a mícháme až omáčka začne vařit a zhoustne. Nasypeme hrášek a vaříme ještě cca 5min. Cibulky nám musí změknout.
  4. Ochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme těstoviny, v hrnci promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.
  5. Můžeme dozdobit čerstvými bylinkami.