Špagety s hráškem a jarními cibulkami
Ingredience
Anglická slanina |
4 plátek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Hrášek |
155 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
5 l |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím nakrájíme slaninu a očistíme cibulky. Necháme jim kousek zelené natě.
- Poté je společně se slaninou orestujeme na rozpáleném oleji cca 4min dozlatova. Zaprášíme moukou a ještě krátce na ohni promícháme. Přilijeme vývar a víno a mícháme až omáčka začne vařit a zhoustne. Nasypeme hrášek a vaříme ještě cca 5min. Cibulky nám musí změknout.
- Ochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme těstoviny, v hrnci promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.
- Můžeme dozdobit čerstvými bylinkami.