Péřová buchta II
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 l |
Pudinkový prášek - kakaový |
2 ks |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
250 g |
Tvaroh měkký |
500 g |
Čokoláda na vaření |
100 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Celá vejce s cukrem našleháme do hladké a lesklé pěny. Vmícháme olej, mouku a prášek do pečiva. Připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný strouhankou).
- Z pudinkových prášků, mléka a cukru uvaříme puding a ještě teplý nalijeme na připravené těsto.
- Dáme péct na 200°C cca 20minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem. Směs potom natřeme na vychlazené těsto a necháme zatuhnout.
- Rozehřejeme máslo a přidáme rozlámanou čokoládu. Když se čokoláda rozpustí, přilijeme mléko. Nakonec čokoládou polijeme nebo ozdobně postříkáme tvarohovou vrstvu a necháme ztuhnout.