Péřová buchta II

Péřová buchta II - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka pšeničná hladká 200 g
Olej slunečnicový 100 ml
Vejce slepičí 4 ks
Cukr krupice 5 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 l
Pudinkový prášek - kakaový 2 ks
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 250 g
Tvaroh měkký 500 g
Čokoláda na vaření 100 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celá vejce s cukrem našleháme do hladké a lesklé pěny. Vmícháme olej, mouku a prášek do pečiva. Připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný strouhankou).
  2. Z pudinkových prášků, mléka a cukru uvaříme puding a ještě teplý nalijeme na připravené těsto.
  3. Dáme péct na 200°C cca 20minut. Po upečení necháme vychladnout.
  4. Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem. Směs potom natřeme na vychlazené těsto a necháme zatuhnout.
  5. Rozehřejeme máslo a přidáme rozlámanou čokoládu. Když se čokoláda rozpustí, přilijeme mléko. Nakonec čokoládou polijeme nebo ozdobně postříkáme tvarohovou vrstvu a necháme ztuhnout.