Papriková polévka s rajčaty
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Kmín mletý |
2 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Vegeta |
3 kávová lžička |
Voda pitná |
1250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěné kapie nakrájíme na nudličky a spařená, oloupaná rajčata na kostičky.
- Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a ještě chvíli mícháme. Vše zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou. Vsypeme nakrájené kapie, vegetu, kmín a od bodu varu vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata, povaříme ještě asi 2 minuty a odstavíme.
- Dochutíme solí a vmícháme nakrájenou petrželku.
- Polévku můžeme doplnit vařenými těstovinami.