Papriková polévka s rajčaty

Papriková polévka s rajčaty - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Kmín mletý 2 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 3 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Vegeta 3 kávová lžička
Voda pitná 1250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné kapie nakrájíme na nudličky a spařená, oloupaná rajčata na kostičky.
  2. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a ještě chvíli mícháme. Vše zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou. Vsypeme nakrájené kapie, vegetu, kmín a od bodu varu vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata, povaříme ještě asi 2 minuty a odstavíme.
  3. Dochutíme solí a vmícháme nakrájenou petrželku.
  4. Polévku můžeme doplnit vařenými těstovinami.