Madrásská kari směs
Ingredience
Chilli paprička sušená |
2 ks |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Kmín římský |
15 g |
Koriandr celý |
25 g |
Pepř černý celý |
15 ks |
Zázvor mletý |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Ze sušených chilli papriček odstraníme semena. Celé koření opražíme do tmava na suché pánvi, necháme vychladnout a rozeleme na prášek.
- Krátce opražíme listy muráje, umeleme a přidáme do směsi spolu se zázvorem a žlutým zázvorem. Vše dobře promícháme.
- V uzavřené sklenici koření vydrží 3-4 měsíce.
- Směs je vonná, výrazně ostrá, vhodná na okořenění pokrmů z jehněčího a vepřového masa.