Polévka z mušlí se šafránem

Ingredience


Celer bulvový 125 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 1 ks
Mušle slávky 1000 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 900 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře očištěné mušle vložíme do hrnce s trochou vody a pod pokličkou zprudka vaříme. Hrncem zatřeseme, aby se mušle otevřely.
  2. Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek, neotevřené odstraníme. Vývar přecedíme a uchováme.
  3. Na rozpuštěném másle osmahneme nasekanou cibuli, na plátky nakrájený pórek a na kostky nakrájenou mrkev. Po 5 minutách přidáme na kostky nakrájený celer a zvolna smažíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut.
  4. Šafrán přelijeme trochou horké vody a vmícháme do polévky. Polévku osolíme a opepříme.
  5. Nakonec přidáme mušle a polévku jen prohřejeme.