Polévka z mušlí se šafránem
Ingredience
Celer bulvový |
125 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Mušle slávky |
1000 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
900 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Dobře očištěné mušle vložíme do hrnce s trochou vody a pod pokličkou zprudka vaříme. Hrncem zatřeseme, aby se mušle otevřely.
- Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek, neotevřené odstraníme. Vývar přecedíme a uchováme.
- Na rozpuštěném másle osmahneme nasekanou cibuli, na plátky nakrájený pórek a na kostky nakrájenou mrkev. Po 5 minutách přidáme na kostky nakrájený celer a zvolna smažíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut.
- Šafrán přelijeme trochou horké vody a vmícháme do polévky. Polévku osolíme a opepříme.
- Nakonec přidáme mušle a polévku jen prohřejeme.