Bramborový knedlík plněný

Bramborový knedlík plněný - obrázek

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 500 g
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
Cibule 2 ks
Uzené maso vařené 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bramborové těsto:Ve slupce uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouháme.Přidáme 1 vejce, přisypeme hrubou mouku a osolíme špetkou soli, Vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme váleček, který nakrájíme na silnější plátky.
  2. Příprava náplně: na kostičky nakrájené prorostlé uzené maso orestujeme spolu s nasekanou cibulí.
  3. Vychladlou náplní plníme plátky bramborového těsta a z každého tvarujeme kulatý knedlík.
  4. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 10-12 minut.