Bramborový knedlík plněný
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
Cibule |
2 ks |
Uzené maso vařené |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bramborové těsto:Ve slupce uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouháme.Přidáme 1 vejce, přisypeme hrubou mouku a osolíme špetkou soli, Vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme váleček, který nakrájíme na silnější plátky.
- Příprava náplně: na kostičky nakrájené prorostlé uzené maso orestujeme spolu s nasekanou cibulí.
- Vychladlou náplní plníme plátky bramborového těsta a z každého tvarujeme kulatý knedlík.
- Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 10-12 minut.