Zelný salát
Ingredience
Chilli koření mleté |
30 g |
Cukr krupice |
100 g |
Houby černé |
80 g |
Ocet kvasný lihový |
150 ml |
Olej stolní |
200 ml |
Paprika sterilovaná |
200 g |
Pepř černý mletý |
20 g |
Sůl |
50 g |
Voda pitná |
200 ml |
Žampiony - sterilované |
300 g |
Zelí hlávkové bílé |
2500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hlávkové zelí očistíme, zbavíme košťálů, nakrájíme je na kostičky a ovaříme tak, aby zůstalo křupavé.
- Scedíme a přidáme nálev z vody, octa, soli, cukru, na plátky nakrájených žampionů, na kostičky nakrájených kapií. Nakonec přidáme černé houby.
- Promícháme a zalijeme horkým olejem, do kterého jsme dali pepř a čili koření. Vše promícháme a necháme vychladnout.
- Tento salát podáváme jako doplněk k různým pokrmům.