Zelný salát

Ingredience


Chilli koření mleté 30 g
Cukr krupice 100 g
Houby černé 80 g
Ocet kvasný lihový 150 ml
Olej stolní 200 ml
Paprika sterilovaná 200 g
Pepř černý mletý 20 g
Sůl 50 g
Voda pitná 200 ml
Žampiony - sterilované 300 g
Zelí hlávkové bílé 2500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávkové zelí očistíme, zbavíme košťálů, nakrájíme je na kostičky a ovaříme tak, aby zůstalo křupavé.
  2. Scedíme a přidáme nálev z vody, octa, soli, cukru, na plátky nakrájených žampionů, na kostičky nakrájených kapií. Nakonec přidáme černé houby.
  3. Promícháme a zalijeme horkým olejem, do kterého jsme dali pepř a čili koření. Vše promícháme a necháme vychladnout.
  4. Tento salát podáváme jako doplněk k různým pokrmům.