Shami kebab
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Hrách |
50 g |
Jehněčí maso mleté |
500 g |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Olej rostlinný |
250 ml |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mleté jehněčí maso, půlený hrách, nasekanou cibuli a česnek, koření, nasekané lístky koriandru, nasekané kešu oříšky a sůl. Vše krátce micujeme, aby se přísady dobře promísily. Nakonec vmícháme vejce a citronovou šťávu.
- Směs rozdělíme na 8 stejných dílů a navlhčenýma rukama z nich vytvarujeme malé zploštělé kuličky.
- V pánvi na rozpáleném oleji smažíme kebaby asi 5 minut, během smažení je obrátíme.
- Podáváme horké nebo studené.