Shami kebab

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Garam masala 1 kávová lžička
Hrách 50 g
Jehněčí maso mleté 500 g
Kmín římský 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 hrst
Olej rostlinný 250 ml
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mleté jehněčí maso, půlený hrách, nasekanou cibuli a česnek, koření, nasekané lístky koriandru, nasekané kešu oříšky a sůl. Vše krátce micujeme, aby se přísady dobře promísily. Nakonec vmícháme vejce a citronovou šťávu.
  2. Směs rozdělíme na 8 stejných dílů a navlhčenýma rukama z nich vytvarujeme malé zploštělé kuličky.
  3. V pánvi na rozpáleném oleji smažíme kebaby asi 5 minut, během smažení je obrátíme.
  4. Podáváme horké nebo studené.