Mořský okoun plněný badyánem

Ingredience


Badyán 4 ks
Cibulka jarní 4 ks
Koření pěti vůní 2 kávová lžička
Okoun mořský 1500 g
Olej sezamový 10 ml
Sójová omáčka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou rybu podélně rozkrojíme na břiše a na hřbetě.
  2. Smícháme nasekaný zázvor s rýžovým vínem, kořením pěti vůní a směsí potřeme rybu. Necháme asi 1 hodinu marinovat.
  3. Badyán, nasekanou cibulku, sójovou omáčku a sezamový olej smícháme se špetkou soli. Směsí naplníme okouna a zabalíme jej do alobalu potřeného tukem.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20-25 minut.