Mořský okoun plněný badyánem
Ingredience
Badyán |
4 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Koření pěti vůní |
2 kávová lžička |
Okoun mořský |
1500 g |
Olej sezamový |
10 ml |
Sójová omáčka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou rybu podélně rozkrojíme na břiše a na hřbetě.
- Smícháme nasekaný zázvor s rýžovým vínem, kořením pěti vůní a směsí potřeme rybu. Necháme asi 1 hodinu marinovat.
- Badyán, nasekanou cibulku, sójovou omáčku a sezamový olej smícháme se špetkou soli. Směsí naplníme okouna a zabalíme jej do alobalu potřeného tukem.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20-25 minut.