Mořský ďas na šafránu

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Mořský ďas 750 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Šafrán 0.5 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a omytého mořského ďasa nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme.
  2. Šafránová vlákna namočíme na několik minut do horké vody. V pánvi ohřejeme víno a vodu, přidáme šafrán a chvíli mícháme. Vložíme kousky ryby a zvolna vaříme 5-6 minut. Potom rybu vyjmeme, necháme okapat a vývr uchováme.
  3. Větší špenátové listy omyjeme, odstraníme z nich řapíky a listy krátce spaříme vroucí vodou. Potom na listy poklademe kousky masa a pevně zabalíme včetně stran listů. Závitky položíme spojem dolů do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme je vývarem a pod fólií zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.