Mořský ďas na šafránu
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Mořský ďas |
750 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šafrán |
0.5 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného a omytého mořského ďasa nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme.
- Šafránová vlákna namočíme na několik minut do horké vody. V pánvi ohřejeme víno a vodu, přidáme šafrán a chvíli mícháme. Vložíme kousky ryby a zvolna vaříme 5-6 minut. Potom rybu vyjmeme, necháme okapat a vývr uchováme.
- Větší špenátové listy omyjeme, odstraníme z nich řapíky a listy krátce spaříme vroucí vodou. Potom na listy poklademe kousky masa a pevně zabalíme včetně stran listů. Závitky položíme spojem dolů do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme je vývarem a pod fólií zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.