Kořeněný krab s fazolkami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli omáčka 0.5 kávová lžička
Cibulka jarní 4 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Fagara 0.5 kávová lžička
Fazolové lusky 250 g
Krab 350 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Olej sezamový 30 ml
Sherry brandy 90 ml
Sójová omáčka 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelené fazolky uvaříme doměkka.
  2. Smícháme sherry, sezamový olej, sójovou omáčku, chilli omáčku a fagaru.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme nastrouhanou citronovou kůru a nasekaný česnek. Přidáme na kousky nakrájené krabí maso a znovu krátce osmahneme.
  4. Nakonec krabí maso přelijeme připravenou kořeněnou omáčkou a prohřejeme. Pokrm upravíme na mísu, posypeme na plátky nakrájenou jarní cibulkou a obložíme fazolkami.