Kořeněný krab s fazolkami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli omáčka |
0.5 kávová lžička |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Fagara |
0.5 kávová lžička |
Fazolové lusky |
250 g |
Krab |
350 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
30 ml |
Sherry brandy |
90 ml |
Sójová omáčka |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelené fazolky uvaříme doměkka.
- Smícháme sherry, sezamový olej, sójovou omáčku, chilli omáčku a fagaru.
- Na pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme nastrouhanou citronovou kůru a nasekaný česnek. Přidáme na kousky nakrájené krabí maso a znovu krátce osmahneme.
- Nakonec krabí maso přelijeme připravenou kořeněnou omáčkou a prohřejeme. Pokrm upravíme na mísu, posypeme na plátky nakrájenou jarní cibulkou a obložíme fazolkami.