Mušle a pórek na badyánu
Ingredience
Badyán |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mušle srdcovky |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
350 g |
Šalotka |
2 ks |
Smetana |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle očistíme a maso v nich podélně rozkrojíme na polovinu.
- Na pávni na rozehřátém másle krátce osmahneme nasekanou šalotku. Přidáme najemno nakrájený pórek, polovinu vína a badyánu. Osolíme, opepříme a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut. Potom pánev odstavíme.
- Do hrnce vlijeme zbylé víno, přidáme citronovou šťávu, mušle, přivedem k varu a zvolna krátce povaříme. Ještě neprůsvitné mušle vyjmeme.
- Pórek scedíme do hrnce, ve kterém byly mušle, přilijeme vývar a přidáme zbylý badyán.
- Pórek rozdělíme na talíře, poklademe mušlemi a udržujeme na teplém místě.
- Odebereme asi 50ml šťávy, vmícháme do ní smetanu a směsí přelijeme pokrm na talířích.