Mušle a pórek na badyánu

Ingredience


Badyán 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 25 g
Mušle srdcovky 8 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 350 g
Šalotka 2 ks
Smetana 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle očistíme a maso v nich podélně rozkrojíme na polovinu.
  2. Na pávni na rozehřátém másle krátce osmahneme nasekanou šalotku. Přidáme najemno nakrájený pórek, polovinu vína a badyánu. Osolíme, opepříme a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut. Potom pánev odstavíme.
  3. Do hrnce vlijeme zbylé víno, přidáme citronovou šťávu, mušle, přivedem k varu a zvolna krátce povaříme. Ještě neprůsvitné mušle vyjmeme.
  4. Pórek scedíme do hrnce, ve kterém byly mušle, přilijeme vývar a přidáme zbylý badyán.
  5. Pórek rozdělíme na talíře, poklademe mušlemi a udržujeme na teplém místě.
  6. Odebereme asi 50ml šťávy, vmícháme do ní smetanu a směsí přelijeme pokrm na talířích.