Jehněčí kofty
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Jehněčí maso mleté |
500 g |
Nové koření mleté |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Petržel |
1 hrst |
Pískavice řecké seno |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jemně mleté jehněčí maso smícháme v míse s nasekanou cibulí, petrželkou, novým kořením, řeckým senem, paprikou a solí.
- Směs rozdělíme na 4 stejné díly a z každého navlhčenýma rukama vytvarujeme podlouhlé kousky kolem široké ploché špejle.
- Připravené kofty lehce potřeme olejem a grilujeme 10-15 minut. Špejlí občas pootočíme.
- Kofty podáváme s klínky omytého citronu.