Jehněčí kofty

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Jehněčí maso mleté 500 g
Nové koření mleté 1 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Petržel 1 hrst
Pískavice řecké seno 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jemně mleté jehněčí maso smícháme v míse s nasekanou cibulí, petrželkou, novým kořením, řeckým senem, paprikou a solí.
  2. Směs rozdělíme na 4 stejné díly a z každého navlhčenýma rukama vytvarujeme podlouhlé kousky kolem široké ploché špejle.
  3. Připravené kofty lehce potřeme olejem a grilujeme 10-15 minut. Špejlí občas pootočíme.
  4. Kofty podáváme s klínky omytého citronu.