Maďarský paprikáš z telecího masa

Ingredience


Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Rajčata 1 ks
Sádlo škvařené 25 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 1000 g
Zakysaná smetana 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu rozpustíme sádlo a smažíme na něm nasekanou cibuli do zesklovatění. Snížíme příkon tepla a přidáme na kostky nakrájené telecí maso, oloupané, nakrájené rajče, mletou papriku a sůl. Pod pokličkou zvolna dusíme, občas zamícháme a případně přilijeme trochu vody.
  2. Asi po 20 minutách přidáme očištěnou, na nudlička nakrájenou papriku. Dusíme dalších 20 minut.
  3. Smetanu rozkvedláme s moukou a vlijeme k masu. Mícháme, přivedeme znovu k varu, přikryjeme pokličkou a velmi zvolna povaříme.