Vepřový sataj
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronela |
2 ks |
Koření pěti vůní |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
4 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
1000 g |
Zázvor |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smícháme nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, koření pěti vůní, rozdrcený kousek zázvoru, sójovou omáčku, med a olej. Vše umícháme na hladkou pastu.
- Omyté maso nakrájíme na kostky a spolu s citronelou nakrájenou na plátky vložíme do mísy. Promícháme s připravenou marinádou a necháme 2 hodiny odležet.
- Potom maso napichujeme na grilovací jehly a grilujeme 15-20 minut.