Vepřový sataj

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronela 2 ks
Koření pěti vůní 1 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 5 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 4 polévková lžíce
Vepřová kýta 1000 g
Zázvor 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, koření pěti vůní, rozdrcený kousek zázvoru, sójovou omáčku, med a olej. Vše umícháme na hladkou pastu.
  2. Omyté maso nakrájíme na kostky a spolu s citronelou nakrájenou na plátky vložíme do mísy. Promícháme s připravenou marinádou a necháme 2 hodiny odležet.
  3. Potom maso napichujeme na grilovací jehly a grilujeme 15-20 minut.