Naložené kořeněné švestky
Ingredience
Cukr krupice |
175 g |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Muškátový květ |
3 ks |
Ocet vinný |
300 ml |
Skořice celá |
2 ks |
Švestky |
1000 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Švestky namočíme do studené vody na 10 minut, vyjmeme a necháme okapat. Každou švestku několikrát propíchneme jehlou a naskládáme je do čistých sklenic.
- V hrnci svaříme cukr, ocet a koření. Když se cukr rozpustí, zvolna povaříme ještě 5 minut. Necháme vychladnout.
- Připraveným nálevem zalijeme rovnoměrně švestky tak, aby byly ponořené. Přikryjeme a necháme nejméně 10 dní uležet.