Italské sýrové koláčky s pestem

Italské sýrové koláčky s pestem - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Mozzarella 125 g
Olivy černé 9 ks
Oregano 1 kávová lžička
Pesto 90 g
Rajčata 250 g
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 90 g
Mouka pšeničná hladká T 650 175 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. Přilijeme 2 lžíce vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
  2. Připravené těsto na pracovní desce rozválíme na plát silný asi 3mm. Kulatým tvořítkem o průměru 10cm vykrojíme z těsta 12 koleček. Okraje ohneme a vytvoříme lem.
  3. Připravené košíčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je bazalkovým pestem a postupně naplníme oloupanými, semínek zbavenými a nadrobno nakrájenými rajčaty, nasekaným česnekem, rozčtvrcenými olivami a nastrouhanou mozzarellou. Povrch posypeme nastrouhaným parmezánem a oreganem.
  4. Košíčky pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 20-30 minut.
  5. Koláčky můžeme podávat teplé nebo studené.