Italské sýrové koláčky s pestem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Mozzarella |
125 g |
Olivy černé |
9 ks |
Oregano |
1 kávová lžička |
Pesto |
90 g |
Rajčata |
250 g |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
175 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. Přilijeme 2 lžíce vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
- Připravené těsto na pracovní desce rozválíme na plát silný asi 3mm. Kulatým tvořítkem o průměru 10cm vykrojíme z těsta 12 koleček. Okraje ohneme a vytvoříme lem.
- Připravené košíčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je bazalkovým pestem a postupně naplníme oloupanými, semínek zbavenými a nadrobno nakrájenými rajčaty, nasekaným česnekem, rozčtvrcenými olivami a nastrouhanou mozzarellou. Povrch posypeme nastrouhaným parmezánem a oreganem.
- Košíčky pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 20-30 minut.
- Koláčky můžeme podávat teplé nebo studené.