Višňové clafoutis s vanilkou
Ingredience
Cukr krupice |
70 g |
Kompot višňový |
750 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Sklenku šťávy z višňového kompotu prošleháme s vejci, dření z vanilkového lusku a cukrem. Pomalu vmícháme mouku, potom přidáme mléko, sůl a vše promícháme na hladké těsto.
- Okapané višně rozložíme na dno máslem vymazané zapékací formy. Přelijeme připraveným těstem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut dozlatova.
- Moučník poprášíme cukrem a můžeme podávat horký nebo vlažný.