Višňové clafoutis s vanilkou

Višňové clafoutis s vanilkou - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 70 g
Kompot višňový 750 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Sůl 1 špetka
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sklenku šťávy z višňového kompotu prošleháme s vejci, dření z vanilkového lusku a cukrem. Pomalu vmícháme mouku, potom přidáme mléko, sůl a vše promícháme na hladké těsto.
  2. Okapané višně rozložíme na dno máslem vymazané zapékací formy. Přelijeme připraveným těstem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut dozlatova.
  3. Moučník poprášíme cukrem a můžeme podávat horký nebo vlažný.