Zapečená hlíva s mrkví a pórkem
Ingredience
Hlíva ústřičná |
150 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pórek |
150 g |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Hlívu s pórkem nakrájíme na nudličky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle.
- Na směsi oleje a másla rychle restujeme osolenou hlívu s pórkem 5 minut. Poté přidáme mrkev a restujeme ještě asi 1 minutu. Zapékací formu vymažeme máslem.
- V zakysané smetaně rozmícháme Solamyl, promícháme se zeleninou a směs přendáme do zapékací formy. Povrch trochu urovnáme a formu vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pokrm pečeme asi 30 minut.