Zapečená hlíva s mrkví a pórkem

Zapečená hlíva s mrkví a pórkem - obrázek

Ingredience


Hlíva ústřičná 150 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pórek 150 g
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlívu s pórkem nakrájíme na nudličky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle.
  2. Na směsi oleje a másla rychle restujeme osolenou hlívu s pórkem 5 minut. Poté přidáme mrkev a restujeme ještě asi 1 minutu. Zapékací formu vymažeme máslem.
  3. V zakysané smetaně rozmícháme Solamyl, promícháme se zeleninou a směs přendáme do zapékací formy. Povrch trochu urovnáme a formu vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pokrm pečeme asi 30 minut.