Bramborový trhanec
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kompot meruňkový |
200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
0.375 l |
Mouka polohrubá |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory jemně nastrouháme, smícháme s moukou, cukrem, solí a vejci. Těsto ředíme mlékem, aby bylo řidší.
- Na pekáči rozpálíme máslo a nalijeme na něj těsto ve vrstvě asi 1cm vysoké. Zprudka zapečeme v předehřáté troubě.
- Potom těsto roztrháme na větší kousky, obrátíme a dopečeme.
- Podáváme s kompotem.