Tradiční linecké cukroví

Tradiční linecké cukroví - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Marmeláda rybízová 6 polévková lžíce
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pracovní desce zpracujeme hladkou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutek a změklé nakrájené máslo v hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme v chladničce nejméně 1 hodinu odpočinout.
  2. Z připraveného těsta po částech rozválíme tenčí plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. U poloviny tvarů vypíchmeme malým kolečkem prostředky.
  3. Cukroví pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 8-10 minut dorůžova.
  4. Po upečení a vychladnutí slepujeme marmeládou dva tvary k sobě, vždy jeden plný a jeden s prázdným prostředkem.