Tradiční linecké cukroví
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Marmeláda rybízová |
6 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na pracovní desce zpracujeme hladkou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutek a změklé nakrájené máslo v hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme v chladničce nejméně 1 hodinu odpočinout.
- Z připraveného těsta po částech rozválíme tenčí plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. U poloviny tvarů vypíchmeme malým kolečkem prostředky.
- Cukroví pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 8-10 minut dorůžova.
- Po upečení a vychladnutí slepujeme marmeládou dva tvary k sobě, vždy jeden plný a jeden s prázdným prostředkem.