Francouzské čokoládové lanýže
Ingredience
Čokoláda hořká |
300 g |
Cukr moučkový |
125 g |
Kakao - prášek |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce |
Smetana ke šlehání |
4 cl |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nalámanou čokoládu s mlékem zvolna rozpustíme v horké vodní lázni. Vmícháme máslo a když se s čokoládou spojí, přidáme jeden po druhém žloutky. Nakonec vmícháme smetanu a cukr. Směs po vychladnutí uložíme ještě na 2 hodiny do chladničky.
- Z připravené hmoty tvarujeme kuličky a obalujeme je v kakau.