Knedlíky jablkové

Ingredience


Brambory vařené 500 g
Cukr moučkový 80 g
Jablka 250 g
Mák mletý 50 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené brambory oloupeme a ihned je protřeme sítem. Přidáme mouku, promícháme a necháme vychladnout.
  2. Potom přidáme sůl, vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme je a nakrájíme na čtverce. Do středu každého vložíme čtvrtku oloupaného jablka a trochu cukru. Zabalíme knedlíky a uvaříme je ve vroucí vodě. Jakmile vyplavou, ocedíme je.
  3. Knedlíky sypeme mákem (nebo ořechy), cukrem a poléváme máslem.