Knedlíky jablkové
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Cukr moučkový |
80 g |
Jablka |
250 g |
Mák mletý |
50 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené brambory oloupeme a ihned je protřeme sítem. Přidáme mouku, promícháme a necháme vychladnout.
- Potom přidáme sůl, vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme je a nakrájíme na čtverce. Do středu každého vložíme čtvrtku oloupaného jablka a trochu cukru. Zabalíme knedlíky a uvaříme je ve vroucí vodě. Jakmile vyplavou, ocedíme je.
- Knedlíky sypeme mákem (nebo ořechy), cukrem a poléváme máslem.