Vepřový plátek Navarra
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Česnek |
100 g |
Cibule |
300 g |
Citrony |
100 g |
Fazole černé |
500 g |
Hovězí vývar základní |
120 ml |
Olej olivový |
300 ml |
Oregano sušené |
10 g |
Pažitka |
50 g |
Pepř cayenský |
3 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Pórek |
200 g |
Rajčata |
400 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
15 g |
Vepřová pečeně |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Fazole přebereme, propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 2 hodiny máčet. Potom je uvaříme doměkka.
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, drobně nakrájenou cibuli, pórek a přidáme uvařené fazole. Osolíme, opepříme a dochutíme oreganem a bazalkou.
- Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Zlehka je naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do nádoby, ve které jsme rozehřáli olej. Přidáme utřený česnek a maso rychleji opečeme. Zalijeme je vývarem a pivem, vložíme do trouby a pečeme zvolna do zlatavé barvy. Nakonec přidáme citronovou šťávu a cayenský pepř.
- Při podávání na teplý talíř rozložíme fazole, posypeme je překrájenou pažitkou, navrch položíme plátek masa a přelijeme vypečenou šťávou. Každou porci zdobíme nakrájenými rajčaty.