Vepřový plátek Navarra

Ingredience


Bazalka 5 g
Česnek 100 g
Cibule 300 g
Citrony 100 g
Fazole černé 500 g
Hovězí vývar základní 120 ml
Olej olivový 300 ml
Oregano sušené 10 g
Pažitka 50 g
Pepř cayenský 3 g
Pepř černý mletý 5 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Pórek 200 g
Rajčata 400 g
Slanina vepřová 150 g
Sůl 15 g
Vepřová pečeně 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole přebereme, propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 2 hodiny máčet. Potom je uvaříme doměkka.
  2. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, drobně nakrájenou cibuli, pórek a přidáme uvařené fazole. Osolíme, opepříme a dochutíme oreganem a bazalkou.
  3. Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Zlehka je naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do nádoby, ve které jsme rozehřáli olej. Přidáme utřený česnek a maso rychleji opečeme. Zalijeme je vývarem a pivem, vložíme do trouby a pečeme zvolna do zlatavé barvy. Nakonec přidáme citronovou šťávu a cayenský pepř.
  4. Při podávání na teplý talíř rozložíme fazole, posypeme je překrájenou pažitkou, navrch položíme plátek masa a přelijeme vypečenou šťávou. Každou porci zdobíme nakrájenými rajčaty.