Špagety se slávkami a rajčaty
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mušle slávky |
250 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
850 g |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slávky očistíme, zbavíme byssových vláken a použijeme pouze neotevřené. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
- Zbytek oleje rozpálíme a orestujeme na něm doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Poté vmícháme drcená rajčata, vlijeme víno, promícháme, ochutíme solí a omáčku mírně provaříme.
- Mušle vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme několik minut, až se otevřou. Přidáme je do rajčatové omáčky a promícháme.
- Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a můžeme dozdobit snítkami tymiánu.