Špagety se slávkami a rajčaty

Ingredience


Cibule 1 ks
Mušle slávky 250 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 850 g
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slávky očistíme, zbavíme byssových vláken a použijeme pouze neotevřené. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
  2. Zbytek oleje rozpálíme a orestujeme na něm doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Poté vmícháme drcená rajčata, vlijeme víno, promícháme, ochutíme solí a omáčku mírně provaříme.
  3. Mušle vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme několik minut, až se otevřou. Přidáme je do rajčatové omáčky a promícháme.
  4. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a můžeme dozdobit snítkami tymiánu.