Konzervované zelené ořechy
Ingredience
Citrony |
3 ks |
Cukr krupice |
1000 g |
Hřebíček celý |
12 ks |
Ořechy vlašské |
1000 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Z ořechů oloupeme vnější zelenou slupku a ořechy potom namočíme do studené vody na 6-7 dní. Vodu 2x denně vyměňujeme, odstraníme tak hořkost ořechů.
- V nerezovém hrnci svaříme vodu s cukrem a citronovou šťávou na hustý sirup. Okapané ořechy vložíme do sirupu spolu s celým hřebíčkem a zvolna vaříme asi 40 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Dbáme, aby ořechy byly v sirupu ponořené. Necháme stát 48 hodin.
- Ořechy ze sirupu vyjmeme a sirup uvedeme do varu. Vaříme 40 minut.
- Nakonec ořechy a sirup plníme do čistých, vyhřátých sklenic. Po úplném vychladnutí sklenice dobře uzavřeme.