Konzervované zelené ořechy

Ingredience


Citrony 3 ks
Cukr krupice 1000 g
Hřebíček celý 12 ks
Ořechy vlašské 1000 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z ořechů oloupeme vnější zelenou slupku a ořechy potom namočíme do studené vody na 6-7 dní. Vodu 2x denně vyměňujeme, odstraníme tak hořkost ořechů.
  2. V nerezovém hrnci svaříme vodu s cukrem a citronovou šťávou na hustý sirup. Okapané ořechy vložíme do sirupu spolu s celým hřebíčkem a zvolna vaříme asi 40 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Dbáme, aby ořechy byly v sirupu ponořené. Necháme stát 48 hodin.
  3. Ořechy ze sirupu vyjmeme a sirup uvedeme do varu. Vaříme 40 minut.
  4. Nakonec ořechy a sirup plníme do čistých, vyhřátých sklenic. Po úplném vychladnutí sklenice dobře uzavřeme.