Linguine s omáčkou pesto a parmazánem
Ingredience
Bazalka |
1 hrnek |
Olej olivový |
125 ml |
Oříšky piniové |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
70 g |
Těstoviny Linguine |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím připravíme pesto. Najemno rozmixujeme piniové oříšky s bazalkou, najemno nakrájeným česnekem a nastrouhaným parmazánem. Poté postupně přiléváme olej a mixujeme dokud nevznikne hladká pasta.
- Ochutíme ji solí a pepřem a vmícháme do horkých těstovin.
- Rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.