Linguine s omáčkou pesto a parmazánem

Ingredience


Bazalka 1 hrnek
Olej olivový 125 ml
Oříšky piniové 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 70 g
Těstoviny Linguine 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím připravíme pesto. Najemno rozmixujeme piniové oříšky s bazalkou, najemno nakrájeným česnekem a nastrouhaným parmazánem. Poté postupně přiléváme olej a mixujeme dokud nevznikne hladká pasta.
  3. Ochutíme ji solí a pepřem a vmícháme do horkých těstovin.
  4. Rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.