Telecí řízky smažené s parmezánem
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
1 ks |
Strouhanka |
1 ks |
Sůl |
1 ks |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Telecí kýta |
4 ks |
Tuk |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Řízky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce smíchané se 3 lžícemi strouhaného parmezánu.
- Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly. Řízky smažíme na každé straně cca 3 minuty a poté je klademe na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Řízky můžeme pokapat máslem anebo je dáme na pánev na rozehřáté máslo a krátce prohřejeme. Podáváme s dílky citrónu.
- Jako přílohy jsou vhodné vařené i dušené brambory, hranolky, bramborový salát, hrášek s máslem nebo zeleninové saláty.