Telecí řízky smažené s parmezánem

Ingredience


Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 1 ks
Strouhanka 1 ks
Sůl 1 ks
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
Telecí kýta 4 ks
Tuk 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Řízky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce smíchané se 3 lžícemi strouhaného parmezánu.
  2. Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly. Řízky smažíme na každé straně cca 3 minuty a poté je klademe na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Řízky můžeme pokapat máslem anebo je dáme na pánev na rozehřáté máslo a krátce prohřejeme. Podáváme s dílky citrónu.
  3. Jako přílohy jsou vhodné vařené i dušené brambory, hranolky, bramborový salát, hrášek s máslem nebo zeleninové saláty.