Laskonky
Ingredience
Cukr krupice |
180 g |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kakao |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Pudinkový prášek - kakaový |
30 g |
Smetana ke šlehání |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Z bílků ušleháme pevný sníh, přisypeme cukr a šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí. Potom nádobu vyjmeme, vmícháme nastrouhané ořechy a po vychladnutí přimícháme hrubou mouku.
- Vzniklé těsto lehce rozválíme na pracovní desce a tvořítkem z něj vykrajujeme oválky. Oválky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po vychladnutí je po dvou slepujeme krémem.
- Příprava krému: Z mléka, cukru, pudinkového prášku a kakaa uvaříme pudink. Po vychladnutí do pudinku vmícháme dohusta ušlehanou smetanu.