Laskonky

Ingredience


Cukr krupice 180 g
Mouka pšeničná hrubá 20 g
Ořechy vlašské 100 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kakao 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 250 ml
Pudinkový prášek - kakaový 30 g
Smetana ke šlehání 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme pevný sníh, přisypeme cukr a šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí. Potom nádobu vyjmeme, vmícháme nastrouhané ořechy a po vychladnutí přimícháme hrubou mouku.
  2. Vzniklé těsto lehce rozválíme na pracovní desce a tvořítkem z něj vykrajujeme oválky. Oválky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po vychladnutí je po dvou slepujeme krémem.
  3. Příprava krému: Z mléka, cukru, pudinkového prášku a kakaa uvaříme pudink. Po vychladnutí do pudinku vmícháme dohusta ušlehanou smetanu.